Październik 2014
P W Ś C P S N
« maj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Linkii sponsorowane
.
.

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Składniki dla 4 osób:

500 g ogórków kiszonych gotowa

200 – 300 g kości wieprzowych

1 pietruszka korzeń

2-3 marchewki

1 gałązka selera naciowego

1/2 pęczka zielonej natki do ozdoby

3-4 ziemniaki

1 łyżka mąki

sól, pieprz , liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty

3-4 łyżki śmietany

 

Sposób przyrządzenia: ogorki

Kości obgotować krótko , wodę z nich wylać , kości umyć i wstawić do gotowania w garnku z wodą listkiem , zielem i pieprzem , gotować powoli. W międzyczasie marchewkę i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na grubej tarce , dodajemy do zupy razem z pokrojonym w paski selerem gotujemy około 3o minut . Ogórki ścieramy na grubych oczkach i gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem 1 łyżki oliwy , aż będą miękkie . Z wywaru wyjmujemy , kości obieramy z mięsa i dodajemy do naszej zupy . Ziemniaki obieramy i kroimy w grubszą kostkę wrzucamy do naszego wywaru warzywnego , gdy są już prawie miękkie dodajemy tam nasze ugotowane ogórki . Mąkę i śmietanę mieszamy w misce dodajemy gorąca zupę tak około 200 ml , dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka , gotujemy chwile doprawiamy , pieprzem i ewentualnie solą , zupa gotowa , nakładamy na talerz posypując natką .

Przygotowanie takiego dania trwa około 60-70 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Linki sponsorowane



Linki sponsorowane
Gallery
polowka gotowe_56 naciecie gotowe_55 na-patelni-2 poledwica-wedzona-surowa do-pieca_14 do-zawiniecia w-misce w-brytfankach-po-pieczeniu