Październik 2014
P W Ś C P S N
« maj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Linkii sponsorowane
.
.

Zupa krem z zielonych warzyw

Zupa krem z zielonych warzyw

  Składniki dla 4 osób:

1 świeży duży brokuł 2_2

500 g zielonego groszku

2 marchewki

1 pietruszka

1 gałązka selera naciowego

3-4 ząbki czosnku

2 żółtka

60 g masła

sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) do smaku

gałązka świeżego tymianku

1 l wody

 

Sposób przyrządzenia: warzywa_3

Brokuły obieramy kroimy w cząstki  , resztę warzyw także szykujemy w kostkę podobnej wielkości . W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy warzywa ok 10 minut , dopiero teraz podlewamy wodą , dodajemy przyprawy i  dusimy około 30 -35 minut na ostatnie 10 minut wrzucamy dopiero groszek . Gdy warzywa są miękkie , blenderujemy nasza zupę , i teraz trzeba ją zagotować i zestawić z ognia . Roztrzepujemy żóltko w  miseczce i dodajemy po troszku naszej zupy , tak około 200 ml , teraz wlewamy całość z powrotem do garnka , dobrze mieszamy nie gotujemy już , doprawiamy do smaku i rozlewamy do talerzy , ozdabiamy śmietaną , podajemy z grzankami.

1_2  

 

 

Przygotowanie takiego dania trwa około 45-50 minut .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Linki sponsorowane



Linki sponsorowane
Gallery
bologna gotowe_47 do-pieca_10 sos_1 do-pieca_14 cale_0 z-pieca_8 2_0 miesna-surowa gotowe-na-patelni